KRYESORELAJME

Takimi i Kryegjyshit Botëror me Kryeministrin e Maqedonisë së Veriut Z. Zoran Zaev

Në datën 13 shkurt 2019, Kryegjyshi Botëror, Hirësia e Tij Haxhi Dede Edmond Brahimaj, u takua me Kryeministrin e Maqedonisë së Veriut, Z. Zoran Zaev, ku pasi e uroi atë, për suksesin historik që arriti marveshja e Prespës, e informoi hollësisht, në lidhje me Komunitetin Bektashian në Maqedoni, i cili paraqitet me një histori sa të vjetër aq dhe aktuale.Gjithashtu, Kryegjyshi i trasmetoi atij edhe vendimin e Gjyjatës së Strasburgut për regjistrimin e Komunitetit Bektashi në Maqedoni.

Nga ana tjetër, Z. Zoran Zaev shprehu mirëkuptimin dhe vlerësimet e Tij më të larta për komunitetitn Bektashi dhe u tregua i gatëshëm për çdo dialog dhe bashkëpunim.